امضای قرارداد ۲۷ طرح پژوهشی بین نفت و دانش‌بنیان‌ها/ رتبه نخست شرکت ملی نفت در ساخت بار اول

(چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱) ۱۲:۲۷

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران از امضای ۲۷ طرح پژوهشی با شرکت‌های فناور محور و دانش بنیان طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: این قراردادها با هدف استفاده حداکثری از توان نخبگان و بومی سازی صنعت نفت امضا شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس به نقل از شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته مهر در آیین افتتاح اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران که صبح امروز سه شنبه (۲۲ آذر ماه) در سالن آزادگان پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، گفت: با تاکید مقام معظم رهبری در خصوص ارتقای سطح دانش و فناوری در صنعت نفت، رویکرد حمایت حداکثری از شرکت های دانش بنیان و فناورمحور در دستور کار قرار گرفت که در همین راستا در سال گذشته ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان در شرکت ملی نفت ایران تشکیل شد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین وظایف این ستاد نوپا، رصد و پایش دستیابی به بهره وری تولید در خصوص تقاضاهای فناورانه شرکت نفت از شرکت های دانش بنیان است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه طی یک سال گذشته، قرار داد ۲۷ طرح و پروژه پژوهشی با ۳۳ شرکت دانش بنیان منعقد شده است، گفت: تنها حجم قراردادهای منعقد شده با مرکز جهاد دانشگاهی حدود ۲۷۰ میلیون دلار بوده است.

* اجرای ۹۰ طرح پژوهشی در شرکت ملی نفت

خجسته مهر ادامه داد: در حال حاضر ۹۰ طرح پژوهشی با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیون یورو و ۱۲۰۰ میلیارد تومان در شرکت ملی نفت ایران در حال اجراست.

وی همچنین از ابلاغ زودهنگام طرح ارائه بورسیه تحصیلی به ۱۵ تن از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری خبر داد و گفت: این طرح در راستای حمایت حداکثری از توان نخبگان در صنعت نفت و برای اولین بار از سوی شرکت ملی نفت ایران انجام شده و این امکان وجود دارد که تعداد دانشجویان بورسیه در سال های بعد افزایش یابد.

وی با تاکید بر اینکه مسیر توسعه صنعت نفت از تحقیق و پژوهش می گذرد، گفت: تحقق این رویکرد می تواند افزایش سطح قابلیت های صنعت نفت را به همراه داشته باشد.

معاون وزیر نفت اضافه کرد: برای دستیابی به تولید پایدار نفت و گاز لازم است تا برنامه ای با دورنمای یک صد ساله در صنعت نفت تعریف شود.

به گفته خجسته مهر با وجود اینکه متوسط توسعه یک میدان نفتی یا گازی حدود 3 تا 4 سال طول می کشد، اما بیشتر پتانسیل های هیدروکربوری ایران برای مدتی بیش از یک صد سال هم قابلیت تولید نفت و گاز را دارند و همین موضوع ضرورت برنامه ریزی های بلندمدت در صنعت نفت را دو چندان می کند.

وی همچنین به انجام پایلوت های فناورانه بیشمار در صنایع نفت و گاز کشورهای همسایه ایران اشاره و تاکید کرد: برای افزایش قابلیت های برداشت نفت و گاز به ویژه در حوزه ازدیاد برداشت باید به کارگیری این پایلوت ها را در صنعت نفت ایران نهادینه سازیم.

 * منابع انسانی و ازدیاد برداشت؛ دو چالش اصلی نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به دو چالش اصلی صنعت نفت در حوزه منابع انسانی و ضرورت ازدیاد براشت از میادین نفتی و گازی کشور اشاره کرد و گفت: در مورد اول با توجه به پتانسیل های فراوان هیدروکربوری کشور، لازم است تا تربیت و پرورش نیروی انسانی زبده و توانمند به عنوان اصلی بی بدیل در دستور کار قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: در خصوص بحث ازدیاد برداشت نیز لازم است تا برنامه ریزی مبسوطی در این رابطه صورت پذیرد.

وی از رصد و پایش فناوری هایی که از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت های دانش بنیان ارائه می شود به عنوان یکی از مهمترین مسائل مربوط به این حوزه یاد کرد و افزود: این نیازهای فناورانه در نهایت باید به بهره وری تولید بینجامد.

خجسته مهر از ارتقای فضای تقاضای فناورانه به عنوان یکی دیگر از الزامات پیش روی صنعت نفت یاد کرد و افزود: کارفرماها باید تقاضاهای فناورانه خود را احصا کرده و درخواست درست و شفافی را به شرکت های فناورمحور ارائه دهند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از طرح احیای چاه های کم بازده به عنوان بزرگترین رویداد فناورانه کشور نام برد و افزود: این طرح مشتمل بر حفر 750 حلقه چاه است و از ظرفیت مالی بالغ بر 500 میلیون دلار نیز برخوردار است.

* رونمایی از 14 قلم کاربردی نفت به ارزش یک میلیارد دلار

خجسته مهر افزود: در حوزه تقاضاهای فناورانه شرکت ملی نفت ایران، به زودی از 14 قلم کاربردی صنعت نفت به ارزشی بالغ بر یک میلیارد دلار نیز رونمایی می شود که به 10 قلم کالای اساسی که پیش از این در صنعت نفت بومی سازی شده بود، افزوده می شود.

وی تاکید‌ کرد: شرکت ملی نفت ایران در زمینه ساخت بار اول کالاها، رتبه اول در کشور را دارد و بیش از 10 میلیون یورو به اضافه 300 میلیارد تومان قرارداد در این خصوص منعقد کرده است.

معاون وزیر نفت اضافه کرد: در حال حاضر حدود 2 میلیارد دلار طرح آماده بهره برداری در حوزه شرکت ملی نفت ایران وجود دارد.

* لزوم ایجاد تحول در زیست بوم فناوری کشور

معاون وزیر نفت ادامه داد: صنعت نفت برای تحقق اهداف فناورانه خود باید تحولی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور ایجاد کند؛ این در حالی است که هم اکنون با ملاحظات و موانعی در این خصوص مواجه هستیم که باید هرچه زودتر نسبت به رفع آن ها اقدام کرد.

وی اضافه کرد: بهترین روش برای سرمایه گذاری در حوزه فناوری های صنعت نفت آن است که از صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر دعوت کنیم تا در پروژه ها و طرح های آتی صنعت نفت وارد شوند.

خجسته مهر افزود: با توجه به خودداری بانک ها از ورود به پروژه های پرریسک، این بهترین کاری است که می توان در این خصوص انجام داد.

وی تاکید کرد: برای تحقق این هدف نیازمند حمایت نهادها و سازمان های دولتی همچون معاونت علمی ریاست جمهوری هستیم.

وی از عدم وجود مرجعی مشروع برای صدور گواهی نامه های فنی، ‌به عنوان مشکل دیگری در صنعت نفت یاد کرد و افزود: مراکز صدور گواهینامه فعلی از مشروعیت کافی برخوردار نیستند و برای مشروعیت بخشی به این مراکز پیش از هرچیز نیازمند تدوین آیین نامه و قوانین راهبردی هستیم تا بتوانیم گواهینامه های صادره از این مراجع را جایگزین گواهی های API کنیم.

به گفته خجسته مهر، عامل مهم دیگری که در ارتقای نوآوری در کشور مهم است، این است که هر دستگاه اجرایی، حمایت از بخشی از شرکت های دانش بنیان را بپذیرد؛ که در این زمینه لازم است تا چند شرکت دانش بنیان در قالب کنسرسیوم فعالیت کنند و یا با شرکت های E&P و پیمانکاران صنعت نفت در قالب کنسرسیوم های مشترک همکاری کنند.

وی تاکید کرد: وظیفه کارفرماهایی همچون شرکت ملی نفت ایران نیز این است که با هم افزایی بیشتر، در اتصال حلقه های این زنجیره به هم موثرتر عمل کنند.

به گزارش خبرنگار NIOC، آیین افتتاح اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران، به تدبیر دانشگاه صنعت نفت و همکاری ارکان مختلف زیست بوم فناوری صنعت نفت، صبح امروز سه شنبه (۲۲ آذر ماه) در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

در این مراسم محمدعلی زلفی گل؛ وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، روح اله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد اسلامی؛ رییس سازمان انرژی اتمی، وحیدرضا زیدی فرد؛ معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت و محسن خجسته مهر؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران حضور داشته و سخنرانی کردند.

درادامه آیین افتتاح این نمایشگاه همچنین از سند تلفیقی برنامه راهبردی وزارت نفت رونمایی شد. مقرر شده است تا پس از ابلاغ این سند، شرکت های تابعه صنعت نفت، زیرفناوری های اولویت دار خود را به همراه شیوه نامه اکتساب آن ها اعلام کنند.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید