مدیر بخش دریایی فاز 12 پارس جنوبی اعلام کرد:

عملیات لوله گذاری بخش ساحلی فاز 12 پارس جنوبی با موفقیت پایان یافت

(چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۸۸) ۱۷:۲۳

مدیر بخش دریایی فاز 12 پارس جنوبی در شرکت پتروپارس اعلام کرد: عملیات لوله گذاری بخش ساحلی فاز 12 پارس جنوبی با موفقیت پایان یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه غلامحسین تقی پور با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران افزود: بمنظور انجام لوله گذاری فاز 12 پارس جنوبی در بخش ساحلی، لایروبی کف دریا به عرض 40 متر و طول یک کیلومتر و ارتفاع 3 متر  انجام شد و عملیات لوله گذاری بخش ساحلی در کمتر از 20 روز انجام شد.

وی اظهار داشت: در این عملیات، لوله گذاری شش هزار و 700 متر از خط لوله اول، دو هزار و 800 متر از خط لوله دوم، دو هزار و 900 متر از خط لوله سوم و چهار هزار و 200 متر از خط لوله انتقال میعانات گازی به گوی شناور بطور کامل انجام شده است.

وی  با  بیان  این  که  عملیات لوله گذاری در قسمت ساحل فاز 12 توسط شناور لوله گذار  C-MASTER و پشتیبانی 19 شناور سرویس، لجستیک و حمل کننده  انجام شده است، تصریح کرد: با پایان یافتن این مرحله، لوله گذاری خط اول  در بخش فراساحل به طول 150 کیلومتر تا محل سکوی دریایی SPD12A  این فاز از روز گذشته ( 29 دی ماه) آغاز شد.

تقی پور گفت: لوله های 32 اینچ فاز 12 پارس جنوبی در خرمشهر با رویه بتنی اندود می شوند و برای نصب از طریق دریا به محل استقرار شناورلوله گذار در تمبک ارسال می شوند.

وی افزود: پس از تکمیل عملیات لوله گذاری و در زمان بهره برداری از پالایشگاه، هر یک از این لوله ها روزانه یک میلیارد فوت مکعب و در مجموع سه میلیارد فوت مکعب گاز ترش را از سه سکوی دریایی  فاز 12 به پالایشگاه خشکی در تمبک منتقل می دهند.

مدیر بخش دریایی فاز 12 پارس جنوبی در شرکت پتروپارس گفت: میعانات گازی تولیدی این فاز نیز از طریق خط لوله 30 اینچ با ظرفیت 120 هزار متر مکعب بارگیری در روز، به گوی شناور منتقل و از طریق نفت کش ها (VLCC )  به خارج از کشور صادر خواهد شد.

هدف از اجرای طرح توسعه فاز 12 به عنوان بزرگ ترین فاز تولید گاز میدان گازی پارس جنوبی، تولید روزانه 80 میلیون مترمکعب گاز طبیعی برای تزریق به خط لوله ششم سراسری گاز کشور یا تحویل بخشی از آن به صورت غنی و ترش به واحدهای مایع‌سازی گاز، تولید روزانه 110 هزار بشکه میعانات گازی و 750 تن گوگرد است.

همچنین در تاسیسات دریایی این طرح، ساخت سه سکوی مستقل، تفکیک کننده گاز، مایعات و آب برای آزمایش چاه‌ها، دو واحد تفکیک کننده به منظور جداسازی آب، تفکیک کننده آب‌های آلوده به مواد نفتی پیش از تخلیه به دریا، سکوی مشعل سه پایه در فاصله 160 متری از سکوی اصلی برای تخلیه اضطراری، سه رشته خط لوله دریایی 32 اینچ به طول تقریبی هریک 150 کیلومتر برای انتقال گاز تولیدی پالایشگاه و سه رشته خط دریایی 5/4 اینچ برای انتقال محلول گلایکول، پیش‌بینی شده است.

پیمانکار اصلی و اپراتور این طرح که به صورت قرارداد بیع متقابل در سایت دوم منطقه ویژه انرژی پارس اجرا می‌شود، شرکت پتروپارس است.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید