سومین واحد شیرین سازی فاز 12 راه اندازی شد

(یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳) ۱۶:۰۶

واحد سوم شیرین سازی فاز 12 پارس جنوبی ساعت 2 مداد امروز (یکشنبه، ٢٥ آبان) با گاز ترش و خشک خط لوله پنجم سراسری کشور تست و راه اندازی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، مجری طرح توسعه فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی از دریافت روزانه ٥٠٠ میلیون فوت مکعب گاز از خط لوله پنجم سراسری کشور در این فاز خبر داد و افزود: ظرفیت این خط لوله انشعابی از خط لوله پنجم یک میلیارد فوت مکعب است که در صورت نیاز از آن بهره خواهیم برد.

رسول فلاح نژاد: گاز دریافتی از خط لوله پنجم سراسری کشور پس از فرآورش در پالایشگاه فاز ١٢ برای مصرف به خطوط سراسری گاز تزریق می شود.

وی افزود: هم اکنون از بزرگترین فاز پارس جنوبی حدود یک میلیارد و 500 میلیون فوت مکعب (معادل 42 میلیون متر مکعب) گاز به شبکه سراسری تزریق می شود.

هم اکنون سکوی A فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی با ظرفیت روزانه ٢٥ میلیون متر مکعب در مدار تولید بوده و سکوهای B و C این فاز مراحل نهایی پیش راه اندازی را طی می کنند، بر اساس برنامه ریزی این دو سکو تا اواخر آذر ماه امسال وارد مدار تولید خواهند شد.

سکوی فاز A18 در آستانه تولید

بر پایه این گزارش، مراحل ساخت خط لوله رابط میان سکوی فاز A18 به فازهای 15 و 16 به اتمام رسیده و عملیات هوا زدایی توسط نیتروژن نیز انجام شده  است. هم اکنون این خط رابط  و خط لوله دریایی فاز A18در مرحله فشارگیری قرار دارند و با توجه به اینکه سکوی مذکور پیش از این آماده به تولید بوده است به زودی تولید از سکوی فاز A18 شروع و عملیات تصفیه در واحد شیرین سازی فازهای 15و 16 انجام خواهد شد.

پیش تر نیز واحد شیرین سازی فازهای 15 و 16 با دریافت گاز فازهای 6و7و8 به عنوان خوراک، راه اندازی شد و از روز 22 آبان ماه سال جاری در مدار تولید قرار گرفت که با پشت سر گذاشتن مراحل تنظیم، آمادگی دریافت گاز سکوی A18 را خواهد داشت.

با بهره برداری کامل از فاز ١٢ روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز (معادل ٦٥ میلیون متر مکعب) به شبکه سراسری تزریق خواهد شد. فاز ١٢ پارس جنوبی از نظر حجم کار، میزان سرمایه گذاری و تولید بزرگترین فاز منطقه گازی و نفتی پارس جنوبی است و شرکت پتروپارس مسئولیت ساخت و راه اندازی این فاز را برعهده دارد.

میدان گازی پارس جنوبی، یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در عمق حدود ٣٠٠٠ متری زیر کف خلیج فارس و در ١٠٥ کیلومتری سواحل ایران قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار می رود.

مصرف روزانه ١٥ هزار متر مکعب آب، ١٠٠ مگاوات برق، پردازش ٣٢ هزار سیگنال فرآیندی، وجود سازه های فلزی، تجهیزات، سه میلیون اینچ قطر لوله، هزار و ٢٠٠ کیلومتر کابل کشی و ٤٠٠ هزار تن بتن ریزی از جمله ویژگیهای فاز ١٢ است.

پیمانکار اصلی طرح توسعه فاز ١٢ پارس جنوبی، شرکت پتروپارس و محل احداث تاسیسات خشکی طرح، سایت ٢ در تمبک (به فاصله ٧٠ کیلومتری عسلویه) است؛ افزون بر توسعه میدان و احداث واحدهای پالایشی، آماده سازی و اجرای اسکله خدماتی برای کل سایت نیز پیش بینی شده است.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید