همانطور که می دانید گاهی کمردرد ناگهانی و بر اثر یک سهل انگاری بروز پیدا می کند. مثل اینکه یکباره جسم سنگینی را از روی زمین بلند کنید، اما این مشکل بیشتر اوقات از شرایط کار ناشی می شود. مثلاً راننده ای را در نظر بگیرید که هر روز پشت فرمان خودرو کیلومترها مسافت را طی م یکند، یا کارمندی که ساعت ها پشت میز کارش بی تحرک بنشیند، فردی که اجسام سنگین را حرکت می دهد یا از جایش بلند می کند، و فردی که به کار سخت صنعت مشغول است.
دلایل کمردرد چیست؟
کمردرد ممکن است ناگهان شروع شده و یا تدریجی باشد. کمردرد حاد، اغلب با صدمات فیزیکی به دنبال بلند کردن وسایل سنگین و یا فعالیت های مثل حفره چاه ایجاد می شود.
نشستن ناصحیح که باعث فشار آمدن به ستون فقرات و در نتیجه کمردرد می شود.
کارهایی که نیاز به بلند کردن، جابجا کردن یا حمل اجسام سنگین دارد. عدم رعایت نکات صحیح در این گونه مشاغل، سلامت کمر را به خطر می اندازد « اضافه وزن » که فشار وارده به کمر را تشدید می کند. ورزش نکردن خارج نکردن وضعیت بدن از حالت خشک دائمی، مثل افرادی که ساعت ها پشت میز می نشینند، افرادی که علت های طولانی به کار با رایانه مشغول هستند. خوب است که بدانید شرایط روانی نیز بر سلامت فیزیکی تاثیر گذارند. به طوری که استرس، تنش کار و عصبانیت نیز می توانند باعث بروز کمردرد شوند.
هیچ چیزی لاینحل نیست، نگران نباشید! رعایت نکات زیر کمک بزرگی به کاهش خطر کمردرد می کند.
اصلاح وضعیت بدن و آموختن روش های درست بلند کردن اجسام خطرات را کاهش می دهد. برای ترک عادت بد نشستن باید از روش ایستادن و نشستن صحیح، حرکت و حتی خوابیدن آگاه باشید. هنگام بلند کردن یک وسیله و یا کشیدن یک جسم سنگین، وسیله را به بدن خود نزدیک کنید. در این صورت می توانید از همه ی قدرت خود برای حرکت دادن آن استفاده کنید. برای بلند کردن یک وسیله، آن را از لبه های ته وسیله بگیرید، در این صورت می توانید همه وزن آن جسم را تحمل کنید و تعادل بدن خود را بدون هیچ فشاری به نخاع خود حفظ کنید.
در خلال کار استراحت کنید. از تنش های عصبی دوری کنید. ساعت های متمادی به یک حالت نمایند، کمی از جای خود بلند شده و چند قدمی راه بروید. ورزش کنید. در حفظ تناسب وزن خود کوشا باشید.