(چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۰) ۱۸:۴۵

متن کامل سخنرانی سرپرست وزارت نفت در افتتاحیه نشست 159 اوپک

صد و پنجاه و نهمین نشست اوپک و نخستین نشست این سازمان در سال جاری میلادی به ریاست ایران و با سخنرانی سرپرست وزارت نفت از ساعاتی پیش در وین آغاز به کار کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس به نقل از شانا، دبیرخانه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) با انتشار سخنرانی مهندس محمد علی آبادی اعلام کرد: رئیس کنفرانس اوپک ضمن خیر مقدم به تمام حاضران در نشست 159 اوپک گفت: من به سه وزیر جدید، عبدالکریم لعیبی، وزیر نفت عراق، محمد البصیری، وزیر نفت کویت و محمد بن صالح الساده وزیر صنعت و انرژی قطر که برای نخستین بار در نشست اوپک حضور می یابند خیر مقدم ویژه عرض می کنم.

همچنین به مهندس جونی موسی شیخ، نماینده هیئت عامل نیجریه در اوپک  برای حضور در این نشست به نمایندگی از کشور نیجریه خوشامد می گوییم.

مهندس علی آبادی همچنین از حسین الشهرستانی، شیخ احمد عبدالله الصباح و عبدالله بن حمد العطیه وزیران پیشین کشورهای عراق، کویت و قطر به خاطر تلاش هایشان تشکر و قدردانی کرد.

وی افزود: ما از آخرین نشست اوپک در کیتو اکوادور در دسامبر 2010 تاکنون شاهد تحولات بسیاری در بازارهای جهانی نفت خام بوده ایم، در این مدت با افزایش بی ثباتی و روند افزایشی قیمت های جهانی نفت خام رو به رو بوده ایم.

رئیس کنفرانس اوپک ادامه داد: مدتی در آوریل 2011 بهای سبد نفتی اوپک از مرز 120 دلار برای هر بشکه نیز فراتر رفت.

وی گفت: بهای نفت خام شاخص های دبلیو.تی.آی و برنت دریای شمال در اوایل ماه مه حدود 17 دلار کاهش یافت، اما با وجود افت بهای نفت از رکورد خود همچنان قیمت ها همچنان بالاتر از سطوح 6 ماه گذشته هستند.

مهندس علی آبادی تصریح کرد: با نگاه به روند تغییر نرخ ارز و تورم می توان فهمید که موضوع بسیار پیچیده تر است، ارزش واقعی سبد نفتی اوپک از اول سال جاری تنها 16 درصد افزایش داشته، در صورتی که قیمت اسمی آن با رشد 24 درصدی همراه بوده است.

وی عنوان کرد: سرمای زود رس زمستان و پیش بینی ها درباره تقاضای جهانی نفت خام و سرمایه گذاری ها در بخش های نفتی را از عوامل افزایش بهای نفت در آن زمان برشمرد.

وی همچنین یادآور شد: که بازارهای جهانی نفت خام تحت تاثیر تحولات سیاسی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و زلزله و سونامی شدید ژاپن بوده است.

مهندس علی آبادی اظهار داشت: همچنان تردیدهایی درباره روند بهبود شرایط اقتصادی جهان وجود دارد، در حالی که همچنان رشد اقتصادی جهان از سوی اقتصادهای در حال توسعه به ویژه چین و هند خواهد بود، با این وجود همچنان نگرانی هایی درباره رشد اقتصادی جهان وجود دارد.

وی گفت: ادامه نرخ بیکاری، بحران بدهی ها در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (او.یی.سی.دی) و افزایش نرخ تورم در جهان از جمله تردیدها و نگرانی های پیش روی روند رشد اقتصادی جهان به شمار می رود.

رئیس کنفرانس اوپک عنوان کرد: 6 ماه گذشته بازارهای جهانی نفت خام  شاهد تحولات بسیاری بوده است، با این وجود بنیادهای بازار همچنان در شرایط خوبی به سر می برد و به دنبال تلاش های فراوان اوپک هم اکنون نفت کافی در بازارهای جهانی موجود است، اعضای اوپک ظرفیت مازاد تولید کافی دارند و سطح ذخیره سازی ها متناسب است.

مهندس علی آبادی یادآور شد: با این وجود ظرفیت مازاد تولید کافی در بخش های پایین دستی وجود ندارد که این موضوع به کمبود انواع نفت خام شیرین مربوط می شود، همچنان با وجود کمبود کلی، بنیادهای کنونی برای ثبات بازار کافی هستند.

وی گفت: بنابراین زمانی که ما درصدد کسب بینش بیشتر درباره بی ثباتی های اخیر در بازار نفت هستیم، توجه ما به سوی بخش های مالی معطوف می شود.

رئیس کنفرانس اوپک گفت: از آخرین نشست اوپک فعالیت های سفته بازی در بازار بورس نیویورک به اوج خود رسیده است.

مهندس علی آبادی تصریح کرد: سفته بازی ها سبب بی ثباتی در بازار نفت می شود و این بی ثباتی با بنیادهای های بازار ارتباطی ندارد و تلاش دولت های مصرف کننده برای کاهش سفته بازی ها در بازار نفت همچنان الزامی است.

وی بار دیگر ضمن تاکید بر تعهد اوپک نسبت به تثبیت بازارهای جهانی نفت خام گفت: هر دو قشر تولید کننده و مصرف کننده از ثبات بازارهای جهانی نفت خام سود می برد، بنابراین تولید کنندگان و مصرف کنندگان برای تحقق این هدف با یکدیگر همکاری کنند.

رئیس کنفرانس اوپک عنوان کرد: اوپک همیشه برای حمایت از رشد اقتصاد جهانی عرضه نفت کافی به بازارهای جهانی را تضمین کرده است، مصرف کنندگان نیز باید برای پایداری این ثبات با ما همکاری کنند.

مهندس علی آبادی در پایان اعلام کرد: ما باید بازارهای جهانی نفت خام در چند ماه آینده را به دقت زیر نظر داشته باشیم و تصمیم گیری های لازم را در این باره بگیریم.


©www.pseez.ir ---

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس می باشد.