مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به استناد ماده 16 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه و ماده 5 مقررات اشتغال نیروی انسانی،بیمه و تامین اجتماعی تشکیل ونسبت به تنظیم امور بازار کار، نظارت بر مسائل حفاظت و بهداشت کار و سایر امور اقدام می کند. مدیر کار و خدمات اشتغال به پیشنهاد مدیر عامل سازمان منطقه و حکم وزیر کار و امور اجتماعی منصوب می گردد. هم اکنون وظیفه ساماندهی وضعیت کاریابی و معرفی به کار متقاضیان اشتغال در شرکت های نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به عهده این مدیریت است. همچنین ساماندهی اشتغال و تنظیم روابط کار کارگران و کارفرمایان( بالغ بر 000/60 کارگر و1000 پیمانکار) را عهده داراست. اهمیت و حساسیت این مدیریت از بابت:
1) پاسخگویی به دو مقام محترم وزارتین نفت و کار طبق بخشنامه های شماره 226567-1-28 مورخ : 19/7/88 و 49-2-1/18 مورخ : 10/1/87 وزارت نفت و تبصره 2 ماده 5 مقررات.
2) قطعی و غیر قابل تجدیدنظر و لازم الاجرا بودن آراء صادره توسط مراجع حل اختلاف روابط کار و اجرای قهرانه آن توسط دادگستری (در صورت لزوم) .
3) ضرورت نظارت واحد بازرسی بر کارگاه های منطقه و پاسخگویی به دادسراها و دادگاه های مرتبط در شهرستان های موجود در محدوده منطقه ویژه .
4) تشکیل پرونده بیمه بیکاری برای متقاضیان بیکارشده منطقه از سراسر کشور و طی مراحل قانونی و اتخاذ تصمیمات لازم در مورد احراز استحقاق در کمیته های مشترک با اداره تامین اجتماعی و تعیین مقرری و ارسال پرونده به شهرستان محل سکونت مقرری بگیر .
5) پاسخگویی امور اشتغال به کارجویان ، استانداری و فرمانداری های استان ، نمایندگان مجلس ، ائمه جمعه که از دغدغه های مهم ملی و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و وجهه همت دولت است .
محدوده و وسعت حیطه مسولیت
محدوده ووسعت حیطه مسولیت شامل تمام کارگاهها وشرکتهای فعال درمنطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس که براساس مصوبه هیات وزیران وشورای عالی مناطق آزاد تجاری / صنعتی به این شرح تعیین گردیدهاست : ازغرب به روستای شیرینو، ازجنوب به خلیج فارس، ازشمال به دامنه ادامه سلسله جبال زاگرس و از شرق به روستای چاه مبارک. این محدوده طبق مصوبه هیئت محترم وزیران 46.000 هکتار می باشد .
ضرورتهای استراتژیک مدیریت کاروخدمات اشتغال
کلیه وظایف سابق اداره کار و امور اجتماعی ، اداره آموزش فنی و حرفه ای ، سازمان تامین اجتماعی عسلویه، کنگان، دیرو حتی اداره کل کار استان بوشهر که در سرتاسر منطقه ویژه انجام می شده است هم اکنون طبق قانون برعهده این مدیریت است.
پیش بینی سرمایه گذاری صد میلیارد دلار ی جهت ایجاد 28 فاز پالایشگاهی که 10 فاز آن تاکنون به بهره برداری رسیده است و اجرای 30 طرح پتروشیمی و 5 بندر بزرگ و احداث فرودگاه بین المللی و بسیار مجهز خلیج فارس، توسعه شبکه بزرگراهی، توسعه اماکن ورزشی و تفریحی ، حفظ محیط زیست ، مجتمع های پتروشیمی؛ وظایف و فعالیتهای قانونی این مدیریت را با تنوع کارگاهی در حوزه های مختلف استخراج، سکوهای گازی، فرودگاهی، بندری، حمل و نقل ،عملیاتی، اداری، خدماتی پالایشگاهی، پتروشیمی و ... هر روز گسترش می دهد.
مضافاً طیف وسیعی از صنایع پایین دست پتروشیمی و گازی در 15 هزار هکتاراراضی تخصیص یافته صنایع مختلف مرتبط ، صنایع نیمه سنگین، صنایع دریایی و کاربری های خدماتی نیز به تنوع وظایف و فعالیت ها در این مجموعه بزرک اقتصادی افزوده است.
این منطقه که به اذعان کارشناسان و به روایت آمارها، بزرگترین منطقه صنعتی خاورمیانه نیز شده است با توسعه زیرساخت ها آینده ای را با ایجاد حداقل 300 هزار فرصت شغلی و به تبع آن استقرار یک میلیون نفر جمعیت در چشم انداز آینده خود ترسیم نموده که مستلزم پیش بینی آثار و تبعات گستردگی کارگاه ها و برنامه ریزی متناسب با آن توسط این مدیریت است.
پروژه های صنعتی طرح توسعه منطقه
برای توسعه فازهای نفت و گاز در محدوده حوزه گازی پارس جنوبی، در نظر است معادل 28 فاز پالایشگاهی و همچنین سه طرح LNG شامل Pars LNG, Persian LNG, Nioc LNG در آن احداث شود. بدیهی است تامین کاربری های خدماتی و رفاهی، پشتیبانی و تاسیساتی اعم از بندر خدماتی و مخازن و انبارها و به عبارت دیگر فراهم سازی زیرساخت های اساسی منطقه بر حسب نیاز واحدهای صنعتی مذکور و شاخه های پیرامونی و پایین دستی در برنامه طراحی محدوده پارس 2 پیش بینی و منظور شده است.
طرحهای پیش روی پتروشیمی
پلیاتیلن سنگین عسلویه ، طرح استحصال اتان ، دی متیل اتر، اتیل بنزن ، استایرن منومر و پلی استایرن ، واحد الفین
و متانول ، طرح آمونیاک و اوره هشتم ، طرح آروماتیک چهارم ، طرح سرویسهای جانبی ، طرح آمونیاک و اوره چهارم ؛ طرح متانول چهارم ، طرح آمونیاک و اوره ششم ، طرح متانول ششم ، طرح الفین نهم ، طرح الفین دهم ، طرح الفین یازدهم ، طرح الفین دوازدهم
منطقه صنعتی
این منطقه دارای واحدهای عظیم و پرشمار پتروشیمی و پالایشی است ودر شرق استان بوشهر در حاشیه خلیج فارس در 300 کیلومتری شرق بندر بوشهر و در 420 کیلومتری غرب شهرستان بندر لنگه و در 570 کیلومتری غرب بندر عباس واقع است(همجواری استان بوشهر با استانها: از شمال به منطقه اسیر در فارس، از شرق به هرمزگان و از غرب به خوزستان کهگیلویه و بویراحمد) و حدود 105 کیلومتر باحوزه گاز پارس جنوبی که درمیان خلیج فارس واقع شده (دنباله حوزه گنبد شمالی قطر) فاصله دارد
موقعیت مورد نظر برای منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مزایای قابل توجهی دارد، از جمله کمترین فاصله ممکن با میدان گاز پارس جنوبی، وجود فرودگاهی که درزمان ساخت وساز می تواند سرویس مناسبی به عنوان فرودگاه بین المللی استقرار یابد، دسترسی مستقیم به آب دریا، عمق مناسب سواحل ازنظر بندری، برخورداری از شبکههای تأسیسات زیرساختی شریانهای ارتباطی فرامنطقهای، وجود نیروی کار بالقوه در شهرها وروستاهای اطراف ،طبیعت سرسبز وچشم اندازهای طبیعی زیبا وجود دارد.
توسعه جمعیت شاغل منطقه:
با احداث پروژههای توسعهای منطقه و تخمینهای مقایسهای رقم کل جمعیت شاغل در پایان دوره بهرهبرداری کامل به رقمی بالغ بر سیصدهزار نفر خواهد رسید. لذا استراتژی های تامین ،آموزش ومدیریت بخش عظیمی ازاین نیروها که غالبا نیروهای خدماتی وفنی وحرفه ای هستند بوسیله مدیریت کاروخدمات اشتغال صورت می پذیرد .