بازدید وزیر اقتصاد از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

(جمعه ۳۰ دی ۱۴۰۱) ۱۷:۲۱

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در سفری یک روزه به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) در حالی که مدیران ارشد صنعت نفت وی را همراهی می کردند از سکوهای گازی میدان مشترک پارس جنوبی و دیگر طرح های پایین دستی پتروشیمی بازدید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس،وزیر اقتصاد و هیات همراه ضمن بازدید از سکوهای گازی از مجتمع های پتروشیمی جم ،نوری و فاز۱۲ پارس جنوبی بازدید و در جریان آخرین وضعیت طرح های توسعه ای قرار گرفت.
فاز ۱۲ پارس جنوبی
فاز ۱۲ میدان مشترک گازی پارس جنوبی واقع در بلوک جنوب شرقی این میدان و حاشیه خط مرزی با کشور قطر با مساحتی حدود ۲۰۶ کیلومتر مربع است که ذخیره گاز طبیعی خشک آن ۲۱ تریلیون فوت‌مکعب برآورد می‌شود. تأسیسات فراساحل این فاز حدود ۱۵۰ کیلومتری نوار ساحل و تأسیسات خشکی این فاز در منطقه تمبک (۶۵ کیلومتری شرق عسلویه) قرار دارد. هدف از اجرای این پروژه استخراج و انتقال ۳ میلیارد فوت‌مکعب گاز در روز از ۴۵ حلقه چاه است که روی چهار سکوی سرچاهی حفر خواهند شد. این گاز در تأسیسات خشکی شیرین‌سازی و به خط لوله سراسری ششم تزریق می‌شود. میعانات گازی تولیدی در پالایشگاه پس از شیرین‌سازی با خط لوله زیردریایی و گوی‌های شناوری صادر می‌شوند، همچنین امکان انتقال روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز ترش به تأسیسات ایران ال‌ان‌جی مجاور هم فراهم خواهد شد.
پتروشیمی جم
شرکت پتروشیمی جم که به اختصار JPC نامیده می شود، بعنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید الفین در جهان، یکی از طرح های توسعه ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سال 1379 در منطقه ویژه پتروشیمی پارس در عسلویه بوده‌است که عمدتا به منظور تولید الفین ها و پلی اتیلن های سبک خطی و سنگین تاسیس گردیده است. شرکت پتروشیمی جم دارای واحدهای تولیدی گوناگون با ویژگی‌های خاص است که از آن جمله می‌توان واحدهای الفین، پلی اتیلن سنگین، پلی اتیلن خطی، بوتادین، بوتن-1 را نام برد که ضمن ایفای نقش برجسته در زنجیره طرح‌های مگا سایز منطقه ویژه اقتصادی پارس توانسته سهم خود را در بازارهای منطقه و جهان کسب و مورد توجه بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی قرار گیرد.

پتروشیمی نوری
شرکت پتروشیمی نوری به عنوان چهارمین و همچنین بزرگترین تولید کننده مواد آروماتیکی در ایران از جمله طرح های استراتژیک برنامه 5 ساله سوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بوده است که در حال حاضر از جمله مجتمع های زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس(هلدینگ خلیج فارس)قرار دارد. این مجتمع در زمینی به مساحت 61 هکتار در حاشیه شمالی خلیج فارس به فاصله 280 کیلومتری از مرکز استان بوشهر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در بندر عسلویه واقع شده است.
این مجتمع به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده های محصولات آروماتیکی در جهان با ظرفیت اسمی 4/5 میلیون تن در سال به صورت رسمی در تیرماه 1386 افتتاح شده و تاکنون درحال فعالیت و تولید می باشد. عملیات اجرایی این مجتمع در آذرماه 1379 آغاز و اولین واحد آن در اوایل نیمه دوم سال 1385 راه اندازی گردید. سرمایه گذاری انجام شده در این مجتمع حدود 8 هزار میلیارد ریال می باشد که به صورت مستقیم برای حدود 1200 نفر ایجاد اشتغال کرده است.

وزیر اقتصاد

 

وزیر
وزیر
وزیر
وزیر
وزیر
وزیر
وزیر
‌وزیر
وزیر اقتصاد
وزیر
وزیر اقتصاد  .


 

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید