به گزارش پایگاه اطلاع رانی منطقه ویژه پارس،اسناد مناقصه طرح فراگیر پالایشی سیراف در قالب ساخت هشت پالایشگاه میعانات گازی برای مشارکت بخش خصوصی به زودی منتشر می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به وجود محدودیت در بازار صادراتی میعانات گازی در جهان اظهار کرد: با توجه به سهل الوصول بودن صادرات فرآورده های نفتی و گاز، ایران هم اکنون در نظر دارد حجم زیادی از میعانات تولیدی خود را پالایش کند، ضمن آنکه اجرای این مهم ارزش افزوده و اشتغالزایی بیبشتری برای کشور به همراه دارد.
رکن الدین جوادی گفت: با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی ظرفیت تولید میعانات گازی ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش می یابد، از این رو در کنار ساخت پالایشگاه بزرگ ستاره خلیج فارس باید ساخت پالایشگاههای جدید میعانات گازی در عسلویه در دستور کار قرار می گرفت.
برای رسیدن به اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی صنعت نفت ایران به تازگی ساخت ٨ پالایشگاه میعانات گازی در منطقه عسلویه در دستور کار خود قرار گرفته است، ساخت این پالایشگاهها که از سوی بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز مورد تاکید قرار گرفته است، بازده اقتصادی بالایی دارد و برای سرمایه گذاران، بسیار مقرون به صرفه است. استفاده از نفتا در مجتمعهای پتروشیمی موجود در منطقه عسلویه و امکان صادرات بنزین و گازوییل، موقعیت خوبی را برای بخشهای خصوصی فعال در کار ساخت این پالایشگاهها ایجاد می کند.
به طور متوسط برای ساخت هر یک از هشت پالایشگاه کوچک میعانات گازی عسلویه به حدود ٣٠٠ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد. این هشت پالایشگاه دارای یک یوتیلیتی واحد (آب، برق، بخار) خواهند بود که به هر یک از سرمایه گذاران، درصدی از سهام آن تعلق می گیرد و ٢٠ درصد سرمایه گذاری در احداث این یوتیلیتی نیز بر عهده شرکت ملی نفت ایران است؛ شرایط حضور شرکتهای خصوصی در طرح ساخت ٨ مینی پالایشگاه میعانات گازی عسلویه فراهم شده است و بازده اقتصادی بالایی در انتظار سرمایه گذاران این طرح خواهد بود.
انقلاب در تامین منابع مالی کشور با بهره برداری کامل از پارس جنوبی
معاون وزیر نفت با بیان این که فازهای ١٢، ١٥ و ١٦، ١٧ و ١٨، ١٣، ١٤، ١٩، ٢٠ و ٢١، ٢٢ تا ٢٤ به ترتیب با پیشرفت های فیزیکی ٩٥، ٩٣، ٨٣، ٦٨، ٥٤، ٧٦، ٦٢ و ٦٨ درصد در حال اجرا هستند، گفت: با بهره برداری از این فازها انقلاب جدی در تامین منابع مالی کشور رخ خواهد داد.
جوادی گفت: از ابتدای توسعه پارس جنوبی تا پایان سال ٩٢، بیش از ٢٣٥ میلیارد دلار به صورت مستقیم از میدان پارس جنوبی درآمد کسب شده است.
وی به بازگشت سرمایه کمتر از یک سال و نیمه فازهای در حال توسعه پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: کل ارزش تولیدات یک فاز استاندارد پارس جنوبی سالانه ٣,٨ میلیارد دلار است، از این رو با توجه به درآمدزایی بالا در این فازها بایستی سرمایه گذاری در پارس جنوبی شتاب گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: سال گذشته تولید سالانه از میدان پارس جنوبی به ٩٢ میلیارد مترمکعب رسید و انتظار می رود تا پایان امسال نیز این تولید به بیش از ١٠٠ میلیارد مترمکعب برسد.
منبع:شانا