پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
ظرفیت تزریق گاز به میادین تا 80 میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد
چهارشنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۸۵ ۱۳:۱۰
۱۹۷
طبقه بندی:
  • نفت
  • سردبیر
  • خبر
چچ
ظرفیت تزریق گاز به میادین تا 80 میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد

با بهره‌برداری از سه فاز دیگر پارس جنوبی

ظرفیت تزریق گاز به میادین تا 80 میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد

فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی در میدان نفتی آغاجاری تا 6 ماه دیگر به بهره‌برداری می‌رسد که این امر باعث افزایش ظرفیت تزریق می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی منطقه ویژه، مهندس سیدکاظم وزیری هامانه، وزیر نفت که در گفت‌وگوی خبری 22:30 دیشب شبکه 2 سیما سخن می‌گفت، با اعلام این مطلب یادآور شد: «ظرفیت فعلی تزریق گاز به میادین حدود 80 میلیون متر مکعب است که با بهره‌برداری از سه فاز میدان پارس جنوبی امکان افزایش ظرفیت تزریق به میزان 80 تا 90 میلیون متر مکعب دیگر، فراهم می‌شود.»
وزیر نفت ادامه داد: «روند مصرف گاز در کشور به شدت در حال افزایش است و این موضوع زمینه‌ساز نگرانی‌هایی از جهت تامین گاز مصرفی در بخش خانگی و صنعتی در زمستان شده است.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر به طور متوسط حدود 40 روز در سال به دلیل افزایش مصرف با کمبود گاز مواجه می‌شویم به طوری که گاهی مجبور به قطع گاز تزریقی به صنایع می‌شویم. البته با افزایش میزان ظرفیت تزریق، پیش‌بینی می‌کنیم این مشکل کاملا رفع شود.»
هامانه ادامه داد: «در زمینه گازرسانی تاکنون، موفقیت‌های چشمگیری داشته‌ایم.»
تعداد کل مشترکین گاز در اوایل انقلاب حدود 225 هزار نفر بوده است که این تعداد در حال حاضر به 50 میلیون نفر رسیده است.
وزیر نفت در ادامه با بیان این که از ابتدای کار اولویت کاری وزارت نفت را بر برداشت از میادین مشترک قرار داده‌ایم گفت: «در این راستا مذاکرات میدان نفتی آذر انجام شده و هم‌اکنون در حال مذاکره با عراق برای برداشت همزمان از این میدان هستیم.»
هامانه افزود: «هم‌اکنون در زمینه برداشت از میدان گازی پارس جنوبی، با قطر برابر شده‌ایم.»
وی درباره موفقیت شرکت‌های ایرانی در عملیات اکتشاف و تولید گفت: «در زمینه اکتشاف به موفقیت‌های خوبی دست یافته‌ایم.
هم‌اکنون 11 دکل فعال حفاری در دریا و خشکی داریم که عملیات اکتشاف را انجام می‌دهند.
هامانه در خصوص اولویت واگذاری پروژه‌ها به پیمانکاران داخلی و خارجی نیز گفت: «سعی می‌کنیم پروژه‌هایی را که ظرفیت واگذاری دارند به پیمانکاران ایرانی واگذار کنیم. در این راستا تاکنون توسعه‌ 4 فاز پارس جنوبی به شرکت‌های داخلی واگذار شده. همچنین مذاکرات پالایشگاه اصفهان به اتمام رسیده و در مرحله امضای قرارداد مناقصه قرار دارد.»
با این وجود باید از مساعدت و همکاری شرکت‌های خارجی هم بهره‌ ببریم. زیرا این امر باعث بالا رفتن سطح تکنولوژی و استفاده بهینه از منابع زیرزمینی می‌شود.
وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص اصلاح قراردادها گفت: «قرارداد فازهای 15، 16، 17 و 18 پارس جنوبی به صورت فاینانس است. البته تلاش کردیم که هزینه توسعه این پروژه‌ها را از حساب ذخیره ارزی تامین کنیم که متاسفانه تاکنون توفیق چندانی نداشتیم.»
وی ادامه داد: «همچنین سعی کرده‌ایم قراردادهای بای بک را اصلاح کنیم تا برای توسعه فازهای جدید پارس جنوبی از آن استفاده کنیم. با این وجود از هر قراردادی که منافع ایران را حفظ کند استقبال می‌کنیم.»
هامانه همچنین درباره هزینه تولید نفت در ایران گفت: «ایران یکی از ارزان‌ترین تولید کنندگان نفت در دنیاست.»
در حال حاضر هزینه تولید هر بشکه نفت خام در ایران، در خشکی 5/1 دلار و در دریا حدود 2/3 دلار است.
وی ادامه داد: «در حال حاضر حدود 50 هزار بشکه افزایش تولید داریم. با این وجود باید سالانه تا 250 هزار بشکه تولید اضافی داشته باشیم که این امر بدون شک باعث افزایش هزینه تولید خواهد شد.»
هامانه در پاسخ به سؤالی درباره سابقه حضور صنعت نفت و توان ایران برای مقابله با تحریم احتمالی گفت: «از سال 52 وارد وزارت نفت شدم و اکنون حدود 33 سال است که در این صنعت مادر حضور دارم.»
وی ادامه داد: «نقش صنعت نفت در پیروزی انقلاب بسیار قابل توجه است. طوری که می‌توان گفت: «اعتصاب کارکنان صنعت نفت کمر شاه را شکست.»
پس از انقلاب نیز بهره‌برداری از میادین نفت و گاز بدون حضور خارجی‌ها انجام شد.
هامانه افزود: «در زمان جنگ تحمیلی مهمترین صنعتی که صدمات جبران‌ناپذیری را متحمل شد، صنعت نفت بوده است. با این وجود کارکنان صنعت نفت همواره از پالایشگاه‌ها دفاع کرده‌اند. بنابراین به جرأت می‌توانم بگویم که در صورت بروز تحریم به هیچ عنوان دچار مشکل نخواهیم شد. زیرا در برداشت میادین و تولید پالایشگاهی به خودکفایی کامل رسیده‌ایم.»
آدرس کوتاه شده: