شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
پیشرفت حدود 17درصدی طرح‌های در حال اجرای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و بندر امام
جمعه, ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۶ ۱۶:۱۵
۴۴۰
طبقه بندی:
  • پتروشیمی
  • سردبیر
  • خبر
چچ
پیشرفت حدود 17درصدی طرح‌های در حال اجرای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و بندر امام

پیشرفت حدود 17درصدی طرح‌های در حال اجرای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و بندر امام

پیشرفت فیزیکی طرح‌های در حال اجرای منطقه ویژه اقتصادی پتروشمی و بندر امام از شهریور سال 84 تا پایان سال گذشته طبق اعلام 16.85 درصد بوده است.

ایسنا - تا پایان سال گذشته متوسط پیشرفت فیزیکی طرح‌های در حال اجرای این منطقه 58.32 درصد بوده است.

البته تا پایان شهریور سال 84 واحد پلی اتیلن سبک امیرکبیر وطرح MTP هیچ گونه پیشرفتی نداشته‌اند؛ ضمن این‌که از شهریور سال 84 تا پایان اسفندماه سال گذشته پلی اتیلن سبک لاله فقط 4.25 درصد پیشرفت فیزیکی داشته (البته این مجتمع باید سال 84 به بهره‌برداری می‌رسید) که کمترین پیشرفت را طی این مدت در میان سایر واحدها داشته است.

لازم به ذکر است، طرح پلی اتیلن سبک پتروشیمی لاله تا پایان سال گذشته با 97.85 درصد پیشرفت فیزیکی بیشترین پیشرفت و طرح پژوهشی تبدیل متانول به پروپیلن (MTP) و واحد NF سوم بندر امام از شهریور سال 84 تا پایان اسفندماه سال گذشته با 7.7 و 5.86 درصد کمترین پیشرفت فیزیکی را داشته‌اند.

گفتنی است از طرح‌های شاخص به بهره‌برداری رسیده در این منطقه، پتروشیمی مارون (الفین هفتم) است که شهریور سال گذشته به بهره‌برداری رسید (البته مارون طرحی بود که می بایست حداکثر تا اوایل سال 84 به بهره‌برداری می‌رسید)، ولی نوسانات تولید این مجتمع همچون سال گذشته ادامه دارد و این مجتمع از زمان تولید تا به امروز کارکرد باثباتی را نداشته است؛ به طوری که اخیرا مدیرعامل پتروشیمی تندگویان اعلام کرد که نیاز منواتیلن گلایکول (MEG) که یکی از خوراک‌های ماست، در درازمدت باید از پتروشیمی ‌مارون تهیه شود، ولی به دلیل محدودیت در تولید بخار و تولید بیشتر اتیلن، این مجتمع قادر به تامین همه نیاز MEG ما نیست.

البته در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و بندر امام 11 طرح در حال اجرا وجود دارد که از واحدهایی که طبق وعده‌های مسوولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار است امسال به بهره‌برداری برسند، می‌توان به فاز دوم PTA و PET پتروشیمی تندگویان، فاز اول ایزوسیانات‌های پتروشیمی کارون، پلی اتیلن سبک لاله، آمونیاک سوم رازی و واحدهای منوکسید کربن و اسید استیک پتروشیمی فناوران اشاره کرد.

آدرس کوتاه شده: