شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
بهای نفت‌خام در بازارهای جهانی افزایش یافت
جمعه, ۲۵ خرداد ۱۳۸۶ ۱۸:۱۴
۹۹
طبقه بندی:
  • سردبیر
  • خبر
چچ
بهای نفت‌خام در بازارهای جهانی افزایش یافت

درپی نگرانی از وضعیت عرضه بنزین؛

بهای نفت‌خام در بازارهای جهانی افزایش یافت

درپی تداوم نگرانی از مشکلات بخش پالایشی و کمبود بنزین در بازار، بهای نفت در بازارهای جهانی با افزایش مواجه شد.

ایسنا - بهای نفت خام سبک شیرین آمریکا ـ وست تگزاس اینترمدیت ـ برای تحویل در ماه جولای در بازار مبادلات نفتی نیویورک (نایمکس) با 91 سنت افزایش در هربشکه به 67 دلار و 17 سنت در هربشکه رسیده است.

این درحالی است که هرگالن بنزین نیز برای فروش در ماه جولای با 5.14 سنت افزایش قیمت، معادل 2.20 دلار داد و ستد شد.

بر اساس گزارش های موجود، گزارش روز چهارشنبه وزارت انرژی آمریکا که از کاهش فعالیت پالایشگاه‌های بزرگ ترین کشور مصرف کننده نفت حکایت می کرد، از جمله عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

بر اساس گزارش وزارت انرژی آمریکا ، پالایشگاه های این کشور در هفته گذشته تنها با 89 درصد ظرفیت خود فعالیت کرده‌اند، که این میزان در مقایسه با هفته پیشین درحدود 0.4 درصد کمتر بوده است و این درحالی است که میانگین فعالیت سال گذشته پالایشگاه های این کشور درحدود 92.7 درصد بوده است.

از سوی دیگر، در لندن هربشکه نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه جولای در بازار مبادلات نفتی این شهر با 90 سنت افزایش به مرز 71 دلار نزدیک شده و معادل 70.84 سنت داد و ستد شد.

مایکل لینچ ـ کارشناس بین المللی انرژی ـ در این خصوص می گوید: مردم هنوز نگرانند که مبادا ذخایر بنزین در سطح پایین باقی بماند. انتظارات حاکی از این بود که ذخایر بنزین در گزارش هفتگی وزارت انرژی آمریکا افزایش یافته باشد، ولی چنین انتظاری محقق نشد.

در همین حال، دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت نیز از افزایش مجدد بهای سبد نفتی این سازمان و تثبیت آن در سطح 65 دلار خبر داده است.

دبیرخانه‌ سازمان کشورهای صادرکننده‌ نفت (اوپک) در گزارش جدید خود عنوان کرده که سبد نفتی اوپک ـ متشکل از 11 نوع نفت‌ خام - در آخرین روز مورد بررسی به 65 دلار و 65 سنت رسیده که افزایش 17 سنتی را تجربه کرده ‌است.

سازمان اوپک که حدود 40 درصد از نفت‌ خام جهان را تامین می‌کند، 24 اسفند 1385 در وین به تصمیم‌گیری درخصوص سیاست‌های تولیدی خود در ماه‌های آینده پرداخت و اعضای این سازمان توافق کردند که با حفظ میزان تولید فعلی شرایط بازار را در ماه‌های آینده به دقت زیر نظر داشته باشند.

آدرس کوتاه شده: