شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
آغاز نصب سکوهای این دو فاز از 15 ماه دیگر
پنجشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۸۶ ۲۱:۱۸
۱۹۶
طبقه بندی:
  • سردبیر
  • خبر
چچ
آغاز نصب سکوهای این دو فاز از 15 ماه دیگر

مدیر فازهای 15 و 16 پارس جنوبی خبر داد:

آغاز نصب سکوهای این دو فاز از 15 ماه دیگر

عملیات ژئوتکنیک (سختی‌سنجی کف دریا) در بخش پیش‌مهندسی سکوها توسط شرکت هاریزون در چند روز آینده آغاز شود.

ایسنا - عباس حاجی قاسمی مدیر فازهای 15 و 16 پارس جنوبی در شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران با بیان این مطلب اظهار کرد: عملیات عمق یابی و سختی سنجی کف دریا در محل نصب سکوها که از طریق حفاری مشخص می‌شود، در پیش مهندسی انجام و اطلاعات آن در اختیار مشاور مهندسی سکوها قرار داده می‌شود.
وی افزود: در این زمینه ابتدا شرکت فوگرو برای انجام این عملیات انتخاب شده بود که پس از تعیین عمق با انجام عملیات ژئوفیزیک، به دلیل انجام ندادن تعهدات خود در بخش ژئوتکنیک، این عملیات به شرکت هاریزون واگذار شد که قرار است عملیات ژئوتکنیک در چند روز آینده آغاز شود.
مدیر فازهای 15 و 16 پارس جنوبی به مشارکت شرکتهای کاورنر مالزی و SLT (شرکت ایرانی در مالزی) به عنوان مشاور در عملیات مهندسی سکوها اشاره و یادآوری کرد: تولید مدارک تفضیلی توسط SLT و تولید مدارک پایه و نظارت بر کل مدارک (پایه و تفصیلی) برعهده شرکت کاورنر است. در بخش خرید سکوها نیز سفارش اقلام سازه پایه‌های سکوها به یک شرکت کره‌ای داده شده که ورود نخستین محموله کالا تا شش ماه دیگر پیش‌بینی می‌شود.
او با اعلام این‌که کار ساخت سکوها از هشت ماه آینده در بندرعباس آغاز خواهد شد، توضیح داد: اگر مهندسی سکوها از دو هفته دیگر آغاز شود با ادامه عملیات مهندسی پس از ورود اولین محموله کالا و مواد پایه‌های سکوها، عملیات ساخت سکوها که حدود هشت ماه طول می‌کشد آغاز و در نهایت 15 ماه دیگر سکوهای فازهای 15 و 16 آماده نصب در دریا خواهند بود.
حاجی‌قاسمی با تاکید بر اینکه پیش پرداخت‌ها از کارفرما گرفته شده است؛ از نحوه فاینانس پروژه در ماه‌های آینده ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد: در فازهای 15 و 16 طبق قرارداد یافتن منبع تامین مالی از سوی کارفرما به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (پیمانکار بخش خشکی فازهای 15 و 16) واگذار شده است به گونه‌ای که لازم است این شرکت با فاینانسور مناسب ارتباط برقرار کرده و آنها را به شرکت نفت و گاز پارس (کارفرما ) معرفی کند. در این راستا تاکنون یکی از گزینه‌ها که قرارگاه خاتم الانبیا با آنها ارتباط ایجاد کرده حساب ذخیره ارزی بوده است
او در ادامه گفت: حساب ذخیره ارزی از مجموع دو میلیارد و 97 میلیون دلار کل مبلغ قرارداد، تهیه یک میلیارد دلار را مصوب کرده ولی با توجه به طولانی شدن زمان پرداخت منابع مالی و حساب ذخیره ارزی، قرار گاه خاتم الانبیا به دنبال ایجاد ارتباط با چند فاینانسور دیگر است که امیدواریم تا سه ماه آینده نهایی و باقی منابع مالی تامین شود. در این زمینه طبق قرارداد تامین 15 درصد کل قرارداد (حدود 300 میلیون دلار) برعهده کارفرما است که با احتساب پیش‌پرداختها تا حدود 3 ماه آینده همه این مبلغ پرداخت خواهد شد.
گفتنی است، فازهای 15 و 16 پارس جنوبی در دو بخش دریایی و خشکی فعال است. پیمانکار بخش خشکی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و پیمانکار بخش دریایی کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های تاسیسات دریایی، ایزوایکو و صف است که شرکت تاسیسات دریایی لیدر گروه محسوب می‌شود.
قرارداد 483 میلیون دلاری توسعه فازهای 15 و 16 دربخش دریا به صورت EPCI دربخش خط لوله و سکو امضا شده‌اند که همه عملیات EPCI (مهندسی، خرید اندود بتون و نصب در دریا) دربخش خط لوله مربوط به شرکت تاسیسات دریایی است.
در بخش سکوها اجرای عملیات EPC (مهندس ساخت و خرید) فاز 15 برعهده شرکت صف و عملیات EPC برعهده شرکت ایزوایکو است ولی بخش I (عملیات نصب سکوها) در هر دو فاز 15 و 16 برعهده شرکت تاسیسات دریایی گذاشته شده است.
در این پروژه قرار است 77 درصد هزینه مالی یعنی حدود یک میلیارد و 614 میلیون دلار توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، 13.8 درصد معادل 290 میلیون دلار توسط شرکت تاسیسات دریایی، 4.6 درصد (معادل 96 میلیون دلار) از سوی شرکت ایزوایکو و 4.6 درصد نیز توسط شرکت صف تامین شود.
آدرس کوتاه شده: