شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
معاون وزیر نفت در گفت‌وگو با ایسنا: جلسه دیروز برای تعیین تکلیف سهمیه‌بندی تشکیل نشد
پنجشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۸۶ ۲۱:۲۱
۳۲۱
طبقه بندی:
  • نفت
  • سردبیر
  • خبر
چچ
معاون وزیر نفت در گفت‌وگو با ایسنا: جلسه دیروز برای تعیین تکلیف سهمیه‌بندی تشکیل نشد

بلاتکلیفی سهمیه‌بندی بنزین همچنان ادامه دارد

معاون وزیر نفت در گفت‌وگو با ایسنا: جلسه دیروز برای تعیین تکلیف سهمیه‌بندی تشکیل نشد

در حالی که روز یکشنبه (27 خرداد) وزیر نفت اعلام کرده بود که تصمیم گیری نهایی برای تعیین تکلیف سهمیه بندی بنزین خودروها در جلسه روز دوشنبه (28 خرداد) انجام می‌شود ولی با وجود نزدیک شدن به 31 خرداد به دلیل تشکیل نشدن این جلسه همچنان سهمبه بندی بنزین بلاتکلیف مانده است.

ایسنا - محمدرضا نعمت‌زاده مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تایید اینکه جلسه دیروز برگزار نشد در زمینه تاثیر کارت هوشمند در کاهش مصرف بنزین تاکید کرد: با توجه به اینکه در ابتدای راه هستیم هنوز نمی‌توان آمار مشخصی داد و بهتر است منتظر بمانیم تا بحث سهمیه بندی اجرا شود.
این در حالی است که سیدکاظم وزیری هامانه ـ وزیر نفت ـ در روز یکشنبه (27 خرداد) تصریح کرده بود که اجرای طرح کارت هوشمند رشد مصرف بنزین را به نصف کاهش داده است به گونه‌ای که پیش‌بینی وزارت نفت از رشد مصرف بنزین هشت تا 10 درصد بود که با اجرای این طرح به 5/4 درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در صورت اجرایی نشدن طرح سهمیه بندی بنزین مبلغ 5/2 میلیارد دلار در نظر گرفته شده برای واردات بنزین در سال 86 کافی نیست توضیح داده بود که این مبلغ با پیش فرض اجراشدن سهمیه بندی از ابتدای امسال و یا حداکثر ابتدای خرداد 83 در نظر گرفته شده بود ولی تاکنون بخشی از این مبلغ برای واردات بنزین محقق شده است و بخش دیگری از واردات پس از اعمال سهمیه بندی به متقاضیان عرضه می‌شود.
طبق قانون بودجه سال 86 قرار بود که سهمیه بندی بنزین با قیمت هر لیتر 100 تومان از ابتدای خرداد با کارت هوشمند سوخت آغاز شود و دولت نیز باید پیشنهاد خود برای نرخ بنزین مازاد بر سهمیه را تا پایان فرودین اعلام می‌کرد که عرضه بنزین 100 تومانی با کارت هوشمند از ابتدای خرداد به صورت نامحدود آغاز شده و بنزین خودروهای دولتی نیز از 24 خرداد به صورت روزانه 10 لیتر اجرایی شده است ولی در این میان هنوز دولت برای عرضه بنزین مازاد بر سهمیه و نرخ آن تصمیمی نگرفته است.
در این زمینه پس از عملی نشدن آغاز سهمیه بندی بنزین از ابتدای خرداد وزارت نفت و وزارت کشور در اجرای این طرح از اواسط خرداد تاکید کردند که با اجرایی نشدن این موضوع، زمان قطعی سهمیه ‌بندی پایان خرداد اعلام شد و با توجه به اینکه روز 29 خرداد (امروز) فرارسیده هنوز مشخص نیست وضعیت سهمیه بندی بنزین خودروها چه خواهد شد.
سهمیه بنزین موتورسیکلت‌ها تاکنون یک لیتر در روز اعلام شده است.
آدرس کوتاه شده: