یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
فروش بنزین آزاد در کنار جایگاه‌ها در شب هنگام
سه شنبه, ۰۹ مرداد ۱۳۸۶ ۱۸:۰۶
۲۶۳
طبقه بندی:
  • سردبیر
  • خبر
چچ
فروش بنزین آزاد در کنار جایگاه‌ها در شب هنگام

هشدار رئیس اتحادیه جایگاه‌داران نسبت به ایجاد بازارهای کاذب سوخت

فروش بنزین آزاد در کنار جایگاه‌ها در شب هنگام

اگرچه فروش بنزین در جایگاه‌ها به طور متوسط حدود 30 درصد کاهش یافته است، ولی ناهنجاری‌های اقتصادی و اجتماعی ایجاد شده که اگر تداوم پیدا کند شاید هزینه برطرف کردن آنها با یارانه بنزین برابری کند.

ایسنا - ناصر رئیس فر رییس اتحادیه جایگاه داران با بیان این مطلب اظهار کرد: میزان مصرف بنزین در جایگاه‌ها به طور متوسط حدود 30 درصد در جایگاه‌های سراسر کشور کاهش یافته است که البته بیشتر حجم بنزین مصرف‌نشده به شهرهای مسافرپذیری مربوط می‌شود که با کم شدن تعداد بازدید کننده مواجه شده‌اند.

وی افزود: به دنبال تصمیم سهمیه‌بندی بنزین ناهنجاری‌هایی ایجاد شده که اگر تداوم پیدا کند ممکن است هزینه برطرف کردن آنها با یارانه بنزین برابری کند؛ بنابراین تقاضا می‌شود که مسوولان مرتبط با محاسبه دقیق و وارد کردن بنزین مورد نیاز مازاد بر سهمیه از ادامه فعالیت‌های بازارهای کاذب ایجاد شده جلوگیری کنند.


تداوم مشکلات نرم افزاری سیستم‌های کارت‌خوان سوخت

رییس اتحادیه جایگاه‌داران با تاکید بر این‌که با وجود تغییر نحوه توزیع بنزین هنوز روابط تجاری و قراردادی جایگاه‌داران با شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی تغییر نکرده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه کاهش فروش بنزین، کم شدن درآمد جایگاه داران را به دنبال دارد که قرار است با بازبینی شرایط قراردادی موجود جبران شود. از سوی دیگر همچنان اشکالات نرم افزاری سیستم‌های کارت‌خوان سوخت وجود دارد.

به گفته او برخی کارت‌خوان‌ها میزان بنزین ذخیره را کمتر از مقدار واقعی نشان می‌دهند و یا با هر بار برداشتن کارت پیش از گذاشتن نازل چهار لیتر از میزان سهمیه کاسته می‌شود که این شرایط موجب بدبینی مصرف کنندگان بنزین به جایگاه داران و ایجاد برخورد و درگیری می‌شود.


فروش بنزین آزاد در کنار جایگاه‌ها در شب هنگام

وی سرقت کارت‌های جامانده در جایگاه‌ها را یکی از معضلات اساسی دانست و توضیح داد: جایگاه‌ها مکان‌های عمومی هستند و همه افراد می‌توانند در آن جا آزادانه تردد کنند که برخی از این شرایط سوء استفاده کرده و اقدام به سرقت کارت‌های جامانده می‌کنند.

رییسی‌فر با تاکید بر این که روزانه حدود 20 مورد سرقت کارت درهر جایگاه اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: ناامنی جایگاه‌ها یکی از نتایج منفی سرقت کارت‌هاست. از طرف دیگر دفاتر امور خدماتی کارت هوشمند نیز اشکالاتی دارند؛ از جمله این‌که در ساعات اداری فعالیت می‌کنند و طی کردن مراحل اداری درخواست باطل کردن کارت و صدور کارت جدید نیز زمان‌بر است.

وی به آگاهی و سوء استفاده سارقان کارت از فعالیت دفاتر خدماتی در ساعات اداری اشاره کرد و گفت: به همین دلیل بیشتر سرقت کارت درساعات پایان شب انجام می‌شود و به این ترتیب تا آغاز فعالیت اداری دفاتر در روز آینده زمان مناسبی برای استفاده از کارت وجود دارد. به همین دلیل در ساعات اوایل شب در بیرون بیشتر جایگاه‌ها بازار کاذب ایجاد شده و بنزین آزاد می‌فروشند.


جایگاه‌ها محلی برای گدایی کردن بنزین

او در ادامه افزود: کمبود سهمیه بنزین برخی خودروها و بیشتر موتورسیکلت‌ها موجب شده جایگاه‌ها محلی برای گدایی کردن بنزین شود؛ یعنی افراد با ظرف‌های کوچک و بزرگ از دیگران درخواست می‌کنند چند لیتر بنزین به آنها بدهند.

آدرس کوتاه شده: