شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
اواسط دی آخرین مهلت تصمیم‌گیری ترکیه در پارس جنوبی
سه شنبه, ۲۷ شهریور ۱۳۸۶ ۱۶:۲۶
۶۳۹
طبقه بندی:
  • سردبیر
  • خبر
چچ
اواسط دی آخرین مهلت تصمیم‌گیری ترکیه در پارس جنوبی

نوذری به ایسنا خبر داد:

اواسط دی آخرین مهلت تصمیم‌گیری ترکیه در پارس جنوبی

از فرصت زمانی داده شده به ترکیه برای تصمیم‌گیری در خصوص طرح توسعه سه فاز 22 تا 24 میدان گازی پارس جنوبی حداکثر چهار ماه باقی‌مانده است.

ایسنا - غلام‌حسین نوذری سرپرست وزارت نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر اظهار کرد: مذاکرات ایران و ترکیه برای توسعه سه فاز پارس جنوبی در حد امضای یک تفاهم‌نامه بوده که به آن‌ها تاکید شده زمانشان برای تصمیم‌گیری محدود است.

گفتنی است، در ماه‌های گذشته تفاهم‌نامه یک پکیج کلی بین وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه و وزیری ‌هامانه - وزیر سابق نفت - به امضا رسیده بود. در این راستا توسعه فاز‌های 22، 23 و 24 پارس جنوبی به طرف ترکیه‌ای واگذار و قرار شد ترکیه با سرمایه‌گذاری خود و در چارچوب قرارداد‌های بیع متقابل این سه فاز را توسعه دهند.

نوذری درخصوص این تفاهم توضیح‌داده بود که قرار است یک شرکت مشترک تشکیل شود تا کار ساخت خط لوله عسلویه ـ مرز ترکیه و همچنین از ترکیه تا اروپا را انجام دهد.

وی خاطرنشان کرده بود: همچنین توافق شده طرف ترک به ما اجازه دهد گاز خود را از خاک ترکیه عبور دهیم و به اروپا منتقل کنیم و براساس آن سالانه 35 میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه صادر خواهد شد و ایران نیز اجازه انتقال گاز ترکمنستان به ترکیه را داد.

به گفته او همچنین 20 درصد از گاز تولیدی این سه فاز به ترکیه فروخته و در آنجا توزیع خواهد شد و تلاش ایران این است که ظرفیت خط را طوری در نظر بگیرد که در زمستان برای برادران ما در ترکیه مشکلی ایجاد نشود.


صادرات گاز ایران به کشور‌های لهستان، عمان و امارات در حد امضای تفاهم‌نامه

وی در خصوص برنامه‌های صادرات گاز ایران به کشور‌های لهستان، عمان و امارات افزود: هنوز با این کشور‌ها در حال صحبت هستیم و مذاکرات کنونی در حد امضای تفاهم‌نامه (MOU) است.

در این زمینه پیش‌تر محمود زیرک‌چیان‌زاده- مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره - با اشاره به مذاکرات صادرات گاز به عمان، امارات، بحرین، کویت و به تازگی لهستان گفته بود که لهستان متقاضی سرمایه‌گذاری و توسعه در صنعت گاز ایران و خرید LNG است.
آدرس کوتاه شده: