جمعه ۲۹ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
چاه شماره 23 ب میدان گازی کنگان وارد مدار شد
سه شنبه, ۲۹ آبان ۱۳۸۶ ۱۲:۳۰
۹۳۴
طبقه بندی:
  • سردبیر
  • خبر
چچ
چاه شماره 23 ب میدان گازی کنگان وارد مدار شد

چاه شماره 23 ب میدان گازی کنگان وارد مدار شد

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی اعلام کرد: چاه گازی کنگان 23ب با ظرفیت تولید روزانه یک میلیون و800 هزار مترمکعب گاز وارد مدار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (www.pseez.ir)، به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی علیرضا ضیغمی گفت: این چاه که به عنوان یکی از چاههای انحرافی مهارکننده در زمان حادثه آتش سوزی چاه کنگان 23 ‬حفاری شده بود با تلاش امور اجرایی منطقه نار و کنگان به مدار تولید پیوسته است.

وی اظهار داشت: این چاه که به همراه چاه ‪ ۲۳‬الف به عنوان چاههای دو منظوره برای عملیات مهار و نهایتا تولیدی کردن آنها، طراحی و به صورت انحرافی حفاری شده بود، اکنون با توجه به فصل سرمای زمستان و نیاز کشور به گاز با تولید روزانه ‪ ۹۰۰‬هزار مترمکعب به مدارتولید پیوسته است.

ضیغمی افزود: تولید این چاه در آذر ماه به یک میلیون و ‪ ۸۰۰‬هزار مترمکعب در روز خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: عملیات اجرایی این چاه شامل خاکبرداری، لوله‌گذاری، جوشکاری، تست و موشک رانی دو هزار و ۵۰۰‬مترخط لوله جریانی هشت اینچ و عملیات اجرایی مربوط به کلیه تسهیلات سرچاهی خطوط دو، سه، شش، هشت و ۱۲‬ اینچ انجام شده و مورد تایید بازرسی فنی این شرکت قرار گرفته است.

برپایه این گزارش چاه گازی کنگان ‪۲۳ ‬پس از رانش زمین در عمق 65 متری دچار مچالگی لوله شد و به علت ایجاد جرقه حاصل از برخورد سنگ‌های خروجی از دهانه حفره محل نشت چاه دچار آتش سوزی شد. بمنظور مهار و ایمن‌سازی این چاه، دو حلقه چاه در مجاورت آن حفاری شد که از این دوچاه پس از ایمن‌سازی چاه اصلی به عنوان چاه تولیدی استفاده می‌شود.

گفتنی است، میدان گازی کنگان یکی از بزرگترین میادین گازی کشور در حوزه خشکی با ذخیره ‪ ۷۵۰‬میلیارد مترمکعب گاز درجا به شمار می رود. روی این میدان 29 حلقه چاه حفر شده و تاکنون ۲۱۰‬میلیارد مترمکعب از ذخیره گاز میدان استحصال شده است.
آدرس کوتاه شده: