جمعه ۲۹ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
فاز8 تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۳۸۶ ۱۶:۱۸
۲۵۱
طبقه بندی:
  • سردبیر
  • خبر
چچ
فاز8 تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع:

فاز8 تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

فاز 6 پارس جنوبی در حال بهره‌برداری بوده، فاز 7 به زودی وارد مرحله خوراک‌گیری و فاز 8 نیز تا پایان سال وارد مدار تولید می‌شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (www.pseez.ir)، مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران  با بیان این مطلب توضیح داد: در حال حاضر سرمایه‌گذار اصلی در پارس جنوبی وزارت نفت است و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران عمدتا به صورت پیمانکاری برای اجرای پروژه‌ها وارد عمل می‌شود و با ایجاد سازمان‌های مرکزی و با بهره‌گیری از صنایع بخش خصوصی و دولتی فعالیت خود را در پارس جنوبی دنبال می‌کند. 

مهندس مهدی مفیدی  افزود: در پارس جنوبی ابتدا از فاز یک شروع و با مشارکت طرف خارجی کار را اجرا کردیم. سپس در فازهای 6 و7 و8 شروع به کار کردیم که مربوط به احداث 3 پالایشگاه بود. در این بخش در یک کنسرسیوم با مشارکت سه شرکت بزرگ بین‌المللی دو تا از ژاپن و یکی از کره جنوبی وارد عمل شدیم.

او ادامه داد: بعد از آن سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در فازهای 17 و 18 درست زمانی که خارجی‌ها عدم تمایل نشان می‌دادند، کار را آغاز کرد و با دو شرکت دیگر ایرانی که یکی از زیرمجموعه‌های ایدرو و دیگری از زیرمجموعه‌های شرکت‌های نفتی بود، به جای مشارکت با خارجی‌ها همکاری کردیم.

به گفته مفیدی قیمت پایه فازهای 17 و 18 بالغ بر 2 میلیارد و 50 میلیون دلار است که این پروژه‌ها در حین پیشرفت کار با افزایش هزینه مواجه شده که به این قیمت پایه افزوده می‌شود.

معاون وزیر صنایع ومعادن اضافه کرد: در این دو فاز سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران رهبری کنسرسیوم را بر عهده گرفت و هم‌اکنون این پروژه‌ها با سرعت مناسبی در حال پیشرفت هستند و کارفرما روی آن‌ها نظارت دارد.

وی ابراز امیدواری کرد که سازمان متبوعش بتواند از محل واگذاری‌های اصل 44 و استفاده از برگشت نقدینگی آن‌ها در مسیر توسعه قرار گرفته و بتواند وارد سرمایه‌گذاری‌های دیگری نیز شود و جای خارجی‌ها را بگیرد.

او همچنین از آمادگی این سازمان برای وارد شدن به فعالیت‌های بزرگ نفتی در خارج از کشور خبر داد و گفت: در این زمینه در حال آماده کردن خود برای حضور در مناقصه‌های بین‌المللی بزرگ هستیم.

مفیدی در پایان به ایسنا خاطرنشان کرد: البته هم‌اکنون شرکت‌های ما در کشورهای خارجی مانند ونزوئلا، مکزیک و هند روی انجام کارهای نفتی فراساحلی مشغول هستند، ولی به مفهوم فعالیت‌های بزرگ و مستقل هنوز وارد نشده‌ایم.

آدرس کوتاه شده: