پنجشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
ترکیه در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی سرمایه گذاری می کند
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۸۷ ۱۰:۱۶
۱۲۱۱
طبقه بندی:
  • سردبیر
  • خبر
چچ
ترکیه در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی سرمایه گذاری می کند

با امضای تفاهمنامه همکاری بین ایران و ترکیه:

ترکیه در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی سرمایه گذاری می کند

تفاهم‌نامه‌ توسعه‌ی همکاری‌های بخش انرژی با حضور غلام‌حسین نوذری وزیر نفت و حلمی گولر ‌وزیر انرژی ترکیه عصر دیروز در تهران امضا شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه این تفاهم‌نامه در بخش‌های مختلف توسعه‌ی فازهای پارس جنوبی، ترانزیت گاز و ایجاد خط لوله عسلویه ـ مرز بازرگان است.
به این ترتیب ترکیه توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی را با سرمایه‌گذاری خود برعهده می‌گیرد که پس از به نتیجه رسیدن 50 درصد گاز تولیدی به ترک‌ها فروخته خواهد شد.
براساس این تفاهم‌نامه اجازه ترانزیت گاز ترکمنستان از سرزمین ایران به ترکیه و انتقال گاز ایران به اروپا از سرزمین ترکیه انجام خواهد شد که در حال حاضر توافق انجام شده برای ترانزیت گاز ترکمنستان به ترکیه 35 میلیارد متر مکعب در سال و همچنین ترانزیت گاز ایران به اروپا از طریق ترکیه نیز 35 میلیارد متر مکعب در سال توافق شده است.
در این زمینه ایجاد یک خط انتقال گاز از عسلویه تا مرز ترکیه به طول حدود 1850 کیلومتر در برنامه است که برای اجرای این خط مشارکت‌هایی تشکیل می‌شود که برای تامین منابع مالی و اجرای پروژه خواهد بود.
این تفاهم‌نامه باید با مذاکرات منظم طی یک سال به قرارداد تبدیل شود و مجموعه‌ آنها به عنوان یک بسته تفاهمی به هم مربوط هستند.
حلمی گولر در سفر اخیر خود با حضور در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از تاسیسات صنعتی پارس جنوبی بازدید کرد.
آدرس کوتاه شده: