دوشنبه, ۲۳ فروردین ۱۳۸۹
۱۴:۴۶
۳۶۱
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه غلامرضا منوچهری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: امیدواریم با تحقق سرمایه گذاری یک میلیارد و 800 میلیون دلاری، پیشرفت توسعه این پروژه در سال جاری به حدود 60 درصد برسد.
وی گفت: برای توسعه فاز 12 پارس جنوبی تاکنون یک میلیارد و 600 میلیون دلار از منابع داخلی و خارجی تامین مالی شده است.
مدیرعامل شرکت پتروپارس از نیاز این شرکت به یک میلیارد و 800 میلیون دلار اعتبار برای توسعه فاز 12 پارس جنوبی در سال جاری و حمایت وزیر نفت برای تامین مالی این پروژه خبر داد.
منوچهری اظهار داشت: با توجه به مساعدت مقام عالی وزارت برای تقویت مالی شرکت نیکو و تامین مالی پروژه از راه های مختلف، امیدواریم این مبلغ در سال جاری تامین شود.
وی با بیان این که بخشی از این اعتبار توسط شرکت آنگولایی به عنوان سرمایهگذار خارجی تامین خواهد شد، بیان کرد: با قول مساعد مقام عالی وزارت نفت، توسعه فاز 12 پارس جنوبی در سال جاری پیشرفت مطلوبی خواهد داشت.
مدیرعامل شرک پتروپارس درباره مذاکره با شرکت های مختلف برای تامین مالی بخشی از این پروژه گفت: گروه هندوجا شرکت ONGC هند برای سرمایه گذاری 40 درصدی در فاز 12 اعلام آمادگی کرده و مذاکراتی با گروه های کارشناسی این کشور در حال انجام است.
منوچهری افزود: در همین حال هند برای سرمایه گذاری در این پروژه مواردی را مطرح کرده و با شرکت کارفرما در میان گذاشته شده که امیدواریم حل و فصل شود.
وی افزود: مذاکراتی نیز با ونزوئلا برای سرمایه گذاری و مشارکت 10 درصدی این کشور در این پروژه انجام شده و این شرکت برخی فعالیت های کارشناسی را برای حضور در توسعه فاز 12 انجام داده است.
منوچهری با بیان این که 60 درصد از تامین مالی فاز 12 پارس جنوبی را شرکت نیکو و 20 درصد را یک شرکت آفریقایی به عهده دارد، اظهار داشت: مذاکره با شرکت های مختلف خارجی برای تامین مالی حداقل 20 درصد از اعتبار مورد نیاز توسعه فاز 12 پارس جنوبی در حال انجام است.
بر اساس موافقت رییس جمهوری و توافق بین شرکت نیکو و بانک مرکزی، سال گذشته قرارداد یک میلیارد و 200 میلیون دلار برای تامین مالی بخشی از توسعه فاز 12 پارس جنوبی منعقد شد.
بر اساس برآوردها اجرای توسعه فاز 12 پارس جنوبی در مجموع هفت میلیارد و 500 میلیون دلار نیاز دارد که بیش از چهار میلیارد و 500 میلیون دلار آن توسط شرکت نیکو تامین می شود.
هدف از توسعه 12 پارس جنوبی تولید روزانه 78 میلیون متر مکعب (سه میلیارد فوت مکعب) گاز طبیعی از مخزن مشترک پارس جنوبی برای تزریق بخشی از آن به خط لوله ششم گاز کشور است و بخشی دیگر از این گاز به صورت غنی و ترش به واحدهای تولید گاز مایع صادراتی (ال ان جی) اختصاص می یابد.
تولید روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی و 750 تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این فاز به شمار می آید.