شنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۹۱
۱۸:۳۰
۲۱۹
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، 2 میلیارد و 829 میلیون دلار از اعتبار مورد نیاز برای توسعه این دو فاز از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت، یک میلیارد و 178 میلیون دلار از محل فروش اوراق مشارکت و 621 میلیون دلار از دیگر منابع تامین شد.
بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس، تامین 150 میلیون دلار دیگر از اعتبار این پروژه نیز هم اکنون در دست پیگیری است.
ساخت و نصب خطوط لوله این دو فاز تکمیل شده؛ ضمن آن که ساخت دو عرشه آنها با هدف تولید 50 میلیون مترمکعب گاز نیز با 73 درصد پیشرفت در حال انجام و عملیات پایپینگ در سکوی فاز 15 نیز در دست پیگیری است.
تا خرداد امسال 36 هزار و 144 متر حفاری در فاز 15 و 40 هزار و 985 متر حفاری در فاز 16 پارس جنوبی انجام شد و هم اکنون کمتر از 20 درصد از عملیات حفاری این دو فاز باقی مانده است.
بر پایه این گزارش، مراحل راه اندازی و پیش راه اندازی پالایشگاه این دو فاز در دستور کار قرار دارد و بر اساس برنامه اعلام شده از سوی پیمانکار پالایشگاه این دو فاز تا پایان شهریور یا اوایل مهر امسال به بهره برداری می رسد و با راه اندازی مرحله نخست طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز تولیدی این دو فاز پالایش می شود.
پس از راه اندازی بخش اول این پالایشگاه، به فاصله یک و نیم ماه بخش دوم و تا دو ماه بعد دو بخش باقی مانده نیز با فاصله زمانی دو ماهه راه اندازی می شود.
به گزارش شانا، طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی از سوی کنسرسیومی ایرانی متشکل از شرکت های ایزوایکو، صنایع فراساحل، مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و حفاری دانا کیش در حال اجرا و نوع قرارداد آن به صورت تامین از منابع داخلی و اوراق مشارکت است.
محل احداث تاسیسات خشکی این دو فاز در عسلویه است. علاوه بر احداث واحدهای پالایشی، آماده سازی سایت اصلی نیز به عهده شرکت آریا نفت شهاب و تاریخ شروع طرح، آذر 1385 است.
هدف از توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی، تولید 50 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تصفیه شده در روز برای تزریق در شبکه سراسری کشور، تولید سالانه یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع (ال.پی.جی)، تولید سالانه یک میلیون تن اتان برای خوراک و مصرف واحدهای پتروشیمی، استحصال روزانه 75 هزار بشکه میعانات گازی و تولید روزانه 400 تن گوگرد است.
منبع: شانا