پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
تشکیل کارگروه پارس جنوبی در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
شنبه, ۲۰ آبان ۱۳۹۱ ۲۲:۱۲
۱۲۷۷
طبقه بندی:
  • نفت
  • رئیس خبرگزاری
  • خبر
چچ
تشکیل کارگروه پارس جنوبی در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس

تشکیل کارگروه پارس جنوبی در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از تشکیل کارگروه پارس جنوبی در این کمیسیون خبر داد و افزود: این کارگروه پیشنهادها و راهکارهای توسعه پرشتاب پارس جنوبی از سوی وزارت نفت را بررسی می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، غلامرضا مصباحی مقدم در جریان سفر اعضای این کمیسیون به پارس جنوبی و بازدید از طرحهای توسعه این میدان مشترک و گاز عنوان کرد: تشکیل این کارگروه پس از طرح مسائل و مشکلات پیش روی صنعت نفت در حوزه عملیاتی پارس جنوبی که در نشست مشترک با وزیر نفت و مدیران عامل شرکت های نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در آن منطقه راهبردی تصمیم گیری شد.

وی افزود: اعضای کمیسیون برنامه و بودجه در این کارگروه، وزارت نفت و شرکت نفت و گاز پارس را در زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه طرح های در حال انجام و همچنین احکام بودجه ای مناسب برای تکمیل طرح توسعه پارس جنوبی یاری خواهند داد. مصباحی مقدم اظهار امیدواری کرد: پیش از تدوین و نهایی شدن لایحه بودجه سال 92، با تلاش و همکاری وزارت نفت و نمایندگان خانه ملت بتوانیم قوانین دائمی برای تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه های بزرگ صنعت نفت به ویژه طرح های توسعه ای در میدان های مشترک داشته باشیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو راهکار ارائه شده توسط وی در زمینه چگونگی تامین منابع مالی مورد نیاز برای پیشبرد طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی افزود: استفاده از منابع عمومی مردم یکی از راهکارهای مهم است؛ در این زمینه دو پیشنهاد هم ارائه شد که استفاده از اوراق سلف ارزی نفتی طراحی و مصوب شده و به زودی اجرایی خواهد شد.

مصباحی مقدم گفت: بر اساس این طرح، هر واحد نفتی (Unit) به صورت سلف ارزی چهارساله با ارزش گذاری براساس قیمت 100 دلار برای هر بشکه نفت به عنوان قیمت پایه و زمان تحویل در چهار سال بعد به فروش می رسد؛ طی این چهار سال پیش بینی این است که قیمت هر بشکه نفت در محدوده 140 تا 160 دلار باشد. وی ادامه داد: در این صورت خریداران نفت می توانند واحدهای نفتی خریداری شده را به اشخاص دیگر و یا حتی شرکت ملی نفت ایران بفروشند که این موجب گردش منابع و ایجاد ثروت ملی می شود؛ این کار بزرگ اقتصادی سبب توسعه میادین مشترک با سایر کشورها به خصوص میدان مشترک پارس جنوبی خواهد شد.

مصباحی مقدم تصریح کرد: این روش از این قابلیت برخوردار است تا برخی مشکلات تامین منابع مالی صنعت نفت را که امکان تامین آن در قالب یک بسته از طریق فاینانس خارجی و حتی منابع داخلی وزارت نفت وجود ندارد بتوان با چارچوب های فنی و برنامه ای این روش حل و فصل نمود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین در جمع وزیر نفت، مدیران عامل شرکت ملی نفت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی در محل فاز 13 پارس جنوبی، مجموعه فعالیت های انجام شده و در حال انجام متخصصان و توانمندان داخلی را قابل تحسین خواند و افزود: شاهد تحولی روشن و رشد و پیشرفت چشمگیری در پارس جنوبی هستیم.

آدرس کوتاه شده: