جمعه ۰۱ آبان ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
صادرات بیش از 2.8 میلیارد دلار کالا از منطقه ویژه پارس در 7 ماهه نخست سال جاری
پنجشنبه, ۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۲۰:۴۶
۱۵
طبقه بندی: اخبار رسانه
چچ
صادرات بیش از 2.8 میلیارد دلار کالا از منطقه ویژه پارس در 7 ماهه نخست سال جاری

صادرات بیش از 2.8 میلیارد دلار کالا از منطقه ویژه پارس در 7 ماهه نخست سال جاری

مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ازصادرات بیش از 2.8 میلیارد دلار کالا از این منطقه در 7 ماهه نخست سال جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، همایش روز ملی صادرات، ۲۹ مهرماه سال جاری، با حضور فعالان بخش خصوصی و مدیران اقتصادی شرکت‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، در سالن اجتماعات این منطقه برگزار شد.

جعفر وندا، مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، در این همایش با تأکید بر نقش صادرات در توسعه اقتصادی کشور گفت: توسعه صادرات، کلید توسعه اقتصادی و گره‌گشای مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور است.

وی صادرات را نماد قدرت ملی و نشان‌دهنده توانمندی کشور در عرصه بین‌المللی دانست و افزود: صادرات با ارزآوری، کمک به کاهش تورم و تقویت ارزش پول ملی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور دارد.

مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با تأکید بر ضرورت حمایت از صادرات، جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده اظهار کرد: توسعه صادرات نیازمند نگاهی کلان، هدفمند و تسهیل‌گرانه و توجه به ظرفیت‌های منطقه است.

وندا با اشاره به نقش گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در توسعه تجارت کشور افزود: تصمیم‌ها و سیاست‌های گمرکی در حوزه واردات و صادرات، تأثیر مستقیمی بر فعالیت شرکت‌های مستقر در این منطقه دارند و گمرک در تعامل با شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی و صادرکنندگان بخش خصوصی، برای تسهیل فرایندهای تجاری و رفع موانع موجود تلاش می‌کند.

وی با بیان اینکه گمرک و شرکت‌های تابعه نفت در منطقه، هدف مشترک ارزآوری و تولید ثروت برای کشور را دنبال می‌کنند، گفت: شرکت‌ها با چالش‌هایی از جمله تأمین به‌موقع خوراک و تجهیزات، هزینه‌های نیروی انسانی، فرایندهای صادراتی و دریافت ارز مواجه‌اند و بنده و همکارانم شبانه‌روز تلاش می‌کنیم با تسهیل امور، در کاهش مشکلات این بخش نقش مؤثری ایفا کنیم.

تداوم فعالیت گمرک در شرایط جنگی

مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به عملکرد کارکنان گمرک این منطقه در دوران جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه کشورمان تصریح کرد: کارکنان گمرک منطقه حتی زیر بمباران نیز محل خدمت خود را ترک نکردند و به ترخیص کالاهای اساسی ادامه دادند.

وی با تأکید بر نقش حمایتی گمرک در قبال فعالان بخش خصوصی و شرکت های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس افزود: تلاش می‌کنیم مواد اولیه و تجهیزات موردنیاز تولیدکنندگان در زمان مناسب در اختیار آن‌ها قرار گیرد؛ زیرا تأخیر در تأمین نیازهای تولید می‌تواند هزینه‌ها را افزایش دهد، حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش دهد و در نهایت به افزایش قیمت‌ها و تحمیل هزینه به اقتصاد کشور منجر شود.

ظرفیت بالای منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای ارزآوری

وندا با اشاره به ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای توسعه صادرات و ارزآوری گفت: این منطقه با برخورداری از بنادر مناسب، صنایع پایین‌دستی متعدد و محصولات گازی و پتروشیمی، ظرفیت بالایی برای تولید ثروت و تقویت جایگاه اقتصادی کشور دارد.

وی با اشاره به تداوم نیاز جهانی به انرژی اظهار کرد: دست‌کم تا ۶۰ سال آینده، انرژی همچنان یکی از نیازهای اساسی جهان خواهد بود و این موضوع، اهمیت توسعه ظرفیت‌های شرکت‌ها و صادرات این منطقه را دوچندان می‌کند.

مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به جایگاه این منطقه در صادرات کشور افزود: منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم انرژی کشور، نقش مؤثری در توسعه اقتصادی و ارزآوری دارد و گمرک این منطقه از نظر ارزآوری، جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: از مجموع ۴۷ میلیارد دلار ارزآوری کشور در سال گذشته، بیش از ۱۰ میلیارد دلار به این منطقه اختصاص داشته است.

وندا تصریح کرد: ارزش صادرات کالا از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در هفت‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵ به ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسید و وزن کل کالاهای صادراتی این منطقه ۶ میلیون تن بود.

ضرورت توسعه زیرساخت‌های گمرکی

صادق دانش‌دوست، مدیر امور گمرکی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز در این جلسه بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گمرکات منطقه تأکید کرد و گفت: تجهیز گمرکات به امکانات و زیرساخت‌های موردنیاز و فراهم‌سازی بستر صادرات زمینی از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، از ضرورت‌های توسعه فعالیت‌های صادراتی است.

وی اظهار کرد: سازمان منطقه ویژه پارس، به‌عنوان متولی این قطب انرژی کشور، توسعه و تکمیل زیرساخت‌های گمرکی منطقه را در دستور کار دارد.

دانش دوست افزود: سرمایه‌گذاری در گمرکات منطقه می‌تواند زمینه‌ساز تحولی چشمگیر در توسعه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و تقویت نقش آن در اقتصاد ملی باشد.

آدرس کوتاه شده: